Bästa och enkla sätt att ta reda på din hudton är med det här diagrammet

Jan 21, 2023 Clothing Accessories

Du kanske tror att din hudton inte är så avgörande när det gäller din smink. Men om du frågar de mest rutinerade makeupartisterna, kommer de att kunna berätta hur avgörande hudton är att få det perfekta utseendet och den perfekta typen av smink.
Vad är det första du använder när du börjar din sminkrutin? Förutom Moisturizer inkluderar nästa uppsättning av avgörande saker Foundation, Concealer och Highlighter- som alla är starkt beroende av den typ av hudton du har.

Föreställ dig att få en grund som är två nyanser mörkare än du- inte ett bra scenario, eller hur?
Om du undrar vad som är de nyanser som bäst passar din hudton- vare sig det är läppstift, nagellack eller rodnad och foundation, har du kommit till den perfekta platsen!
I det här inlägget kommer vi att prata om de vanliga hudtyperna, hur du kan ta reda på vad din hudtyp är och vad som är det bästa sättet att få smink som passar för din hudton.

Så låt oss komma igång:
Vilka är de vanliga hudtyperna?
Tack och lov för oss damer finns det inte för många hudtyper och att ta reda på vilken typ du är är inte så svår. I avsnittet nedan har vi brutit ner de vanligaste hudtyperna som finns i den här världen.

Det behövs inte att hudtonerna som anges nedan kommer absolut att matcha dina, men det är de vanliga och din hudton kanske inte ser exakt ut så här. Förstå dessa hudtoner och bestäm vilken du faller i!
Men innan du börjar välja din hudton, här är två saker du måste tänka på:

Ytan på färgen på din Kameruns herrlandslag i fotboll Tröja hud – det här är färgen som du ser när du tittar in i spegeln. Det är normalt vad andra människor tror att din hudton är och du kanske vanligtvis hör dem säga – du är blek eller rättvis eller garvad etc. Det bästa sättet att ta reda på din hudfärg är att titta på huden i din käklinje. Detta är ett av de områden som förblir mindre påverkade än resten av huden.

Dina undertoner – undertoner, som namnet antyder är färgen på huden som ligger under din huvudsakliga hudyta. Det kan förstås som skuggan av huden. Även om ytfärgen kan förändras förblir undertonerna alltid desamma.

Nu när du vet hur du räknar ut din hudton, låt oss prata om de vanligaste:

Ljusbrun, gyllene eller oliv
En av de mest populära och även den mest mångsidiga hudtonen – anser dig själv riktigt lycklig om du är välsignad med en ljusbrun, gyllene eller oliv hudton. Det största sättet att ta reda på om du faller in i den här kategorin är att ta reda på om du lätt eller inte. Om det är ett ja, men du bränner inte när du utsätts för solen, faller du i den här kategorin. Dina undertoner i det här fallet är varma eller gyllene.
Du är väldigt välsignad eftersom nästan alla hårfärg passar dig, dina läppstift är av rika färger och nagellack kan också vara mörka.

Dina undertoner är neutrala och varma.
Karamell, garvad eller medelbrun:
En annan fantastisk hudton, den här är bredvid ovanstående hudton i popularitet och en majoritet av människor kan ha denna hudton- särskilt indier, latinamerikaner och colombianer. Du är också mycket lätt på sommaren, men det är bra. Du är inte solbränna. Dina undertoner kommer alltid att vara varma. Kaukasier har knappast denna hudton.

Brons eller rik brun
Kvinnor av afrikansk härkomst flaggar mestadels till denna hud. Den här typen av hudton brinner inte i solen och har ett djupt brunt utseende. Undertonerna är återigen väldigt varma, så du måste välja smink som väljer varmare undertoner.
Mahogny, espresso eller svart hud
Denna hudton som ofta känd som ebenholts hudton är en av de djupaste färgerna bland hudtonerna och finns återigen sällan på människor med kaukasiska ursprung. Ofta förutom kvinnor av afrikansk härkomst kan också några stammar från Indien hittas med denna hudton. Det bästa med den här typen av hudton är det faktum att du aldrig blir bränd!

Nu när du vet vad din ytfärg är måste du nu ta reda på vilken typ av hudton du faktiskt har. Beroende på detta, även känt som undertonen, kommer din makeup att räknas ut och du kan bestämma bättre vad som passar din hud bättre- detta kan inkludera hårfärg, smink-foundation, concealer etc.
Typer av hudtoner:
Som vi påpekade tidigare finns det två huvudsakliga sätt som du kan räkna ut din hudton- ytfärgen och undertonerna. Ovanstående avsnitt handlade om att ta reda på din hudton, och avsnittet nu hjälper dig att veta vad din undertone är. Undertonen förändras aldrig ens om din hudton varierar på grund av TAN och andra faktorer. Här är de tre stora undertonerna och hur man räknar ut det:

1. Varm:
När vi pratar om varma undertoner inkluderar färgerna som måste komma till dig varma, persika och gyllene toner. Människor som har en varm hudton kommer normalt att ha bruna, gröna eller hasselögon och svarta, bruna, röda, auburn, blondin eller jordgubbblondhår.
Så människor som kommer att ha en varm ton avHuden kommer mestadels att ha gul/persika eller olivundertoner och ser bäst ut i guldsmycken och jordtoner som bruna, apelsiner, gula, beige, gula gröna, grädde och av vitt. Tänk mest på jordnära färger så kommer du att kunna förstå den här tonen.
2. Cool:
När vi pratar om fantastiska undertoner måste du tänka på röda, rosa och blåiga nyanser. Människor som har fantastiska hudundertoner kommer mest att ha blå eller gråa ögon. Håret kommer normalt att vara blont men det kan också vara brunt eller svart. Fantastiska toner har en mycket garanterad blå och rosa undertone och därmed kommer människor med denna hudton att se bäst ut i silversmycken och klädfärger som blått, rött, rosa och lila, som de som matchar de djupa färgerna på ädelstenar.
3. Neutral:
Tänk på neutrala undertoner och fokusera mycket mer på färger som oliv och en blandning av ovanstående två undertoner. Detta är en ganska vanlig undertone Palmeiras Tröja och många människor har faktiskt en blandning av denna undertone. Neutrala undertoner är också de enklaste att stil och människor som har neutral underton kan ha ögon av alla färger, hår och hud kan också vara någon ospecificerad underton och kan inkludera färger som rosa, oliv eller gul. Guld eller silver- någon form av smycken kommer att se bra ut med den här undertonen.
Ythudfärg är mycket lätt att bestämma, men det är undertonen som gör hela skillnaden, i din smink och de olika föremål du väljer. Följande avsnitt ger dig en uppfattning om hur du kan ta reda på om du har varma eller fantastiska undertoner. De grundläggande testerna är mycket effektiva och innan du sprutar på all din smink skulle den bästa idén vara att förstå dessa tester och räkna ut dina undertoner.
Är du varm eller cool?
Som vi sa tidigare är de varma eller fantastiska undertonerna de viktigaste sakerna som hjälper dig att ta reda på vilken typ av smink nyanser du måste använda. Så här tar du reda på vilken ton du faller i:
Lita på solen:
Och det enklaste sättet att ta reda på om du är varmtonad eller cool-tonad är att gå under solen. När du utsätts för solljus, om din hud blir gyllenbrun är du varm tonad. Men om din hud brinner och sedan blir rosa, faller du in i den senare kategorin.
[SC: MediaD]
Kontrollera dina vener:
Ett annat enklaste trick i boken är att kontrollera dina vener. Dra bara upp ärmarna och kontrollera venerna på insidan av handleden. Om du är cool-tonad kommer dina vener helt enkelt att se blå ut. Men om du är varm tonad, tenderar dina vener att vara gröna. Men det roliga är att kvinnor som är varmtonade borde inte vara angelägna om att deras vener är gröna-de verkar gröna eftersom du tittar genom en gulaktig och blek hud. Så i teknik kommer dina vener att visas gröna på grund av detta: blå+gul kombination!
Lita på dina smycken:
Om du behöver en ursäkt för att få smycken, prova detta test för att ta reda på vilken ton du är. Bär ett gäng guld- och silverbrunkar och se vilka som ser bättre ut på dig – gör Silver dig att se vaken och strålande ut eller är det guldsmycken? Silver- och platina färger ser bäst ut på kvinnor med fantastiska undertoner och guldkräkter kvinnor med varma undertoner. Hursomhelst måste du bedöma och inte vara partisk på guld- eller silverbrunkar.
Ögon- och hårfärg:
Ditt öga och hårfärg är också enkla sätt att ta reda på vad din dominerande underton är. Människor som är svaltonade kommer att ha ögonfärger som blått, grönt eller grått och kommer att ha hårfärger som blont, svart eller brunt hår.

Kvinnor som är varma tonade kommer att ha bruna, hassel- eller bärnsten. Deras hår kommer mestadels att vara jordgubbblond, svart, rött eller brunt. Detta är ett annat enklaste sätt att ta reda på vilken underton du faller i.
Fungerade inget av dessa tester för dig? Du behöver inte oroa dig, eftersom detta indikerar att du är neutral tonad och är beroende av oss, det här är det enklaste att vara i! Du kommer inte att behöva fokusera på en viss typ av hårfärg och sminkskugga och det är mycket lättare att gunga både guld- och silversmycken!
Säsong för din hud:
Cool eller varma undertoner är också relaterade till säsongen och beroende på vilken kategori du faller i kommer du antingen att vara en vinterhud eller sommarhud.
Varm underton indikerar vår- eller hösttyp

Cool Undertone indikerar att du är en sommar eller en vintertyp.

Så här hittar du din säsong- i stort sett, men om du vill vara till och med mycket mer säker på att här är hur du exakt fastställer din säsong.
För varma undertoner:
Våren: Dina ögon och hår är lätta
Höst: Ögon och hår är mörka
För fantastiska undertoner:
Sommar: Dina ögon och hår är lätta
Vinter: Ögon och hår är mörka
Phew, så det är allt vi vet om att ta reda på din ytfärg och undertoner och därmed fatta välgrundade beslut om hur din hud måste se ut nu är enklare. Naturligtvis kommer din slutliga underton att hjälpa dig att se felfri ut när du väljer den hårfärgen eller investerar i en grund du alltid ville ha.
Allmänna färgskärmar att leta efter: Feyenoord Tröja (varm kontra cool)
Så från klänningar, till hårfärg och smink, här är några nyanser att leta efterNär du är varm eller fantastisk tonad.
Varm tonad: orangey-röd, orange, gul, persika rosa och persika
Cool tonad: djupröd med blåaktig nyanser, lila och violer, gröna, blåaktiga och rosa
Detta är ett diagram på hög nivå över färgerna som bäst passar dig:

Sista ord
Att hitta din ythudfärg och dina undertoner kan verka som en humongös uppgift, nu när vi har gett dig tester att göra och färger att matcha. Det spelar verkligen ingen roll vilken hudton du är, men det här är bara verktyg som hjälper dig att göra dig lite felfri- din smink kommer faktiskt att matcha och dina kläder nyanser kommer inte att kollidera med din hudton.
Hoppas att detta gav dig lite mer information om dig själv och att du kommer att kunna fatta mycket mer informerade beslut om olika föremål i din garderob och toalettbord!
Rekommenderade artiklar:
Trådning eller vaxning – vilket är bättre för din ögonbryn Foundation för mogna hudväg för att ta reda på din ansiktsform som identifierar finnar med orsaker hur man får gratis överklagandeprover

hyl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *